24. juni 2015

Mød Teltcampisterne: Daniel og familien tester telte og udstyr.

Daniel Reuber og familien tager på teltcamping som Testfamilie for Outwell. Det betyder at familien tager på camping i teltudstyr, som de tester for fabrikanten.



- Vi startede vores teltliv med, at være tilhængere af det helt simple og primitive. Men er nok endt i en noget mere "luksuriøs" udgave, end først tænkt. Tingene udvikler sig med årene - mere vil have mere. Vi har fået ideer fra andre, vi har mødt, og har fundet ud af, at nogle ting, er rare at have - også på en primitiv telttur.


- Telt betyder ferie, frihed, fritid og familie. I en travl børnefamilie-hverdag, betyder både ferierne og weekendturene rigtig meget. I teltet er vi meget sammen på lidt plads. Det betyder vi laver en masse aktiviteter sammen, der i hverdagen er helt normale, men som i teltet bliver mere hyggelige og nærværende. Det kan være alt fra gåture, brætspil, og boldspil, til madlavning og opvask.

I 2014 testede familien et Outwell Kensington 6
- Som testfamilie er vores opgave at teste forskellige campingprodukter, og give feedback til producenten. Rent praktisk skal tingene prøves af og testes fysisk. Derudover så er der ting som emballage, instruktioner, informationer på produkterne, som der ligeledes skal gives feedback på. Det giver et spændende indblik i en verden af telt og grej, besøg i showroom, og deltagelse på messer.

Outwell Testfamilie på 'job'.

Bonusinformation: 

Outwell bruger testfamilier som en del af deres produktudvikling. Testfamilierne er private familier, der ikke er ansat i firmaet. Hver udvalgt familie tester udstyr i 2 år. 

Links:

http://www.outwell.com/da-DK/Products/Tents/RegencyTentCollection/Kensington6Tent.aspx






22. juni 2015

Gæsteblogger: Michelle har været til Le Mans med teltet.

Michelle Klitgaard Jørgensen, ægtefællen Stefan og et hold venner har været på voksentur til Frankrig, for at se racerløbet i Le Mans.



- I marts måned tog vi en rask beslutning om, at min mand og jeg, sammen med et vennepar ville tage til Le Mans i Frankrig. Vi fik hurtigt købt billetter og arrangeret børnepasning.

- Forventningens glæde var stor, da vi satte kursen mod Frankrig torsdag den 11. juni 2015. Første stop var ved vores venner i Randers, hvor bilen blev pakket bil om, så vi var klar til at køre kl. 14.30. Vi kunne lige akkurat have det hele i vennernes Citroën C4. Det føltes lidt trangt i bilen, da vi selv kører Volvo V70. Men vores beslutning om, at det var C4’eren vi skulle køre i, var lettere at leve med, da den viste sig, at kunne køre til Le Mans på en enkelt tankfuld.




- Efter et lille pit-stop ved grænsebutikkerne i Tyskland, hvor der blev tanket drikkevarer og slik til turen, var kørslen koncentreret. Med kun et par strække-ben-pauser indimellem. Vi nåede Paris kl. 5 fredag morgen, og kl. 8 ankom vi i Le Mans. Vi havde bestilt plads på campingområdet Beauséjour og sikkerhedsprocedurerne var på plads, da vi ankom. Vores rygsække og bagagerummet blev tjekket. Der var allerede kommet rigtig mange telte, campingvogne mv.. En ung pige på cykel anviste os en ledig plads.  

- Efter opsætningen af teltet, valgte vi som det første at se racerbanen. Vejret var overskyet men varmt, så det lange tøj blev skiftet til sommertøj. Jeg blev noget overrasket over, hvor stort området i virkeligheden er. Det var meget imponerende. De forskellige bilmærker havde biler udstillet, der var forskellige boder, og  vi var ude at gå på banen og på pitwalk, hvor pitten var åben for tilskuere. Herefter gik vi tilbage til lejren, for at få en tiltrængt lur. Det var godt timet for det begyndte at regne kraftigt.



- Om aftenen tog vi ind til Le Mans by, hvor der var parade. De forskellige kørere blev kørt rundt i åbne biler, mens de vinkede og kastede forskelligt merchandise ud. Motorcykler, veteranbiler mv. deltog også i paraden. Det var lidt af et tilløbsstykke, og byens gader var fyldt med klappende og hujende mennesker. På vej hjem til lejren kørte vi en tur rundt på den del af banen, som normalt er almindelig offentlig vej, f.eks. Mulsanne-langsiden. Aftenen blev sluttet af i rundkørslen ved Beauséjour-lejren. Her var der mange mennesker forsamlet, og der blev opfordret til at brænde dæk af.



- Planen var at vi skulle sove længe lørdag, så vi var klar til racerløb. Det gik desværre ikke sådan. Jeg vågnede 7.30. For det første var det rigtig varmt i teltet; der var høj solskin udenfor, og for det andet var racerbilerne i gang med morgentræningen. Dette kunne tydeligt høres i lejren, så det var umuligt at sove.

- Vi brugte dagen til afslapning, og på at kigge på telte i lejren. Vores britiske genbo boede i et Vango Icarus lufttelt, og vores danske naboer boede i et Outwell Indiana 8. Herudover var pop-up telte og pavilloner vældigt populære. Andre havde taget skridtet fuldt ud og havde generatorer, fjernsyn og oppustelige sofaer med. Så kunne der også blive set Le Mans, selvom man ikke lige var ved banen.


- Vi sad klar i Porsche-kurven til start kl. 15.00. Hvor var det bare en fantastisk oplevelse. I løbet af dagen flyttede vi os rundt forskellige steder på banen, bl.a. sad vi både før og efter Dunlop-broen. Det var en god idé, at placere sig så man kunne se de store skærme, der var sat op. På denne måde kunne man også følge med i løbet andre steder på banen. Hele dagen var der bagende varmt, og en masse mennesker var mødt op. Efter lidt aftensmad og et lille hvil kørte vi ud til Arnage og Mulsanne-langsiden. Det var en meget speciel oplevelse, at se racerløb i mørket. Vi sad derude indtil vi valgte at gå til ro omkring kl. 3.00.



- Vi vågnede sent søndag formiddag. Så dagen gik med at pakke lejren sammen. Kl. 12.30 ville vi køre til Porsche-kurven, for at se det sidste af løbet. Vi måtte opgive pga. kø ud af campingområdet. Vi valgte derfor bare at vende næsen hjemad, efter at have siddet i kø i campingområdet i halvanden time. Vi havde alt i alt en dejlig tur med masser af sol, larmende racerbiler og en fantastisk stemning, som helt klart skal opleves. 

Campingpladsen/lejr:

Beauséjour, Le Mans. Teltene lå rigtig tæt, som man typisk gør ved disse arrangementer. Jeg kan godt forstå, at mange valgte at medbringe kemiske toiletter og alternative bademuligheder. Der var stort set hele tiden kø til både toilet og bad. Forholdene var trange og snavsede. Blufærdigheden og lugtesansen kunne man godt pakke væk, da alt var unisex.  



Teltet på turen:

Vi rejste med vores Robens Mescalero tipi. Lille pakkestørrelse og polycotton, så det ikke blev for varmt i teltet.

Robens Mescalero tipi telt

Links:

Skrevet af: Michelle Klitgaard Jørgensen

Fotos: Michelle Klitgaard og Stefan Basse Jørgensen







18. juni 2015

Mød Teltcampisterne: Marcel og Kirsten tager på vandreture med teltet som base.

Kirsten og Marcel Silberg elsker teltlivet, og tager på forskellige former for teltture, en af favoritterne er vandreture med både et lille og stort telt.

Kirsten og Marcel Silberg
- Vandreturene har indtil nu enten været med det store telt, som base i bl.a. de schweiziske alper, men nu har vi et 2 personers Robens telt, 2 Helinox stole og vores Trangia sæt med sprit, som vi gerne vil prøve at benytte på Vandreturene. Vi har flere gange vandret på Hærvejsmarchen, hvor man bor på herberg. Det er vigtigt, at vores oppakning ikke er for tung, så det er små og lette ting vi foretrækker, når vi vandrer.

Vi bruger det store Outwell SmartAir telt som base.
- Selv når vi tager på campingpladser med det store Outwell SmartAir telt, er vi er rimeligt minimalistiske. Vi bruger sjældent strøm og bruger Trangia’en med gas som køkken. Det at have så lidt, som muligt at holde styr på, og at være så tæt på naturen, giver os en følelse af afslapningen.

Vi foretrækker små lette ting, når vi vandrer.
- Vi har flere gange været på vintercamping i telt, både i sne, regn og rusk. Vi elsker bare udeliv, naturen og telt, som vi kombinerer med vores hobby - at fotografere. 




Links:

http://www.outwell.com/da-DK/Products/Tents/SmartAirTentCollection.aspx
http://www.haervejsmarchen.dk/




16. juni 2015

Læsø – Sol, strand, tang og salt.

1 ½ times sejlads fra Frederikshavn ligger Læsø. Øen hvor livet finder et helt andet tempo, end det vi kender fra hverdagen. Afslappet Boheme stil eller sydlandsk tempo er den følelse vi rejser hjem med efter endt ophold.



Udstyret med Visit Læsø’s guide til Læsø, får man er godt overblik, over de seværdigheder Læsø har at byde på. Kortet midt i bladet kan anvendes som vejkort og inspiration til udflugter.

Overalt på Læsø er der gjort meget for de besøgende. Der er en rød tråd i gennem hele øens måde, at håndtere turisterne på. Der er opstillet ens toilethuse, ved næsten alle strande, museum, attraktioner og havneområder. Små sorte træhuse med to toiletter i hver. Rene og pæne faciliteter der betyder at man føler sig velkommen på Læsø.


Vi bruger kortet til at finde vej og som inspiration til alle udflugter.

Læsøstenen

Stenen markerer det sted, hvor Læsø blev født af havet, plancher ved stenen fortæller, hvordan Læsø er blevet til. Læsøstenen ligger i skoven midt på øen. Gode veje, fin skiltning og parkeringsmuligheder.


Læsø Saltsyderi

Saltsyderiet er offentligt tilgængeligt, og ligger syd for hovedbyen Byrum. Det koster ikke noget, at kigge forbi og høre et foredrag om saltsyderiets historie på Læsø. Området omkring syderiet består af en lang række sydehytter, butik, picnicområde, toiletter og legeplads. Plancher rundt i området fortæller historien bag saltsyderiet. Man kan få lov at syde sit eget salt, mod et mindre gebyr og en del tålmodighed.



Rønnerne

De fredede arealer syd for saltsyderiet. Områderne oversvømmes jævnligt og den salte vand trænger ned gennem jorden, hvorved den vigtige saltlage dannes. Der køres daglige udflugter til området med Rønnerbussen. ’Bussen’ er i virkeligheden en traktor med en stor vogn, der har bussæder. Bussen kører flere gange direkte i vandet. Vandet ser utroligt klart og rent ud, og man får lyst til at hoppe i. På turen stoppes flere gange, så det er muligt at besøge Saltsyderiet, Pigestenen, se kødædende planter og spise frokost på Hornfiskerøn. Undervejs fortæller chaufføren gennem et højtaleranlæg, om det man ser på turen og om Læsø.



Tanghusene og Læsø Museum



En unik del af Læsø er deres huse med tangtage. Tangtypen er ålegræs, som er snoet til store vasker og bundet på tagets lægter. Huse med tantage er i dag truet, fordi tagene er meget dyre at udskifte og vedligeholde. Man har derfor iværksat flere tiltag, der skal beskytte og bevare de sidste huse med tangtag på Læsø. Et af disse huse er Hedvigs Hus, som ligger tæt på byen Østerby Havn.  Man kan se meget mere om tangtagene på Læsø Museum, der også har et af Læsø’s velbevarede tangtage. På museet kan man høre om tangtagene og opleve datiden boligform.



Fannemandsfærgen

En sjov lille trækfærge til max. 3 prs. 'Peter Fannemand', gør det muligt at passere Fannemands Kanal. Der er gratis sejlads for børn og barnlige sjæle. Du finder Fannemandsfærgen i det sydvestlige hjørne af Læsø, kommer du i bil er der en mindre gåtur fra parkeringspladsen til færgen langs kanalen.


Horneks og hummerhytterne

Midt på den nordlige kystlinie ligger flere strande bl.a. Horneks Odde, hvor man kan se de gamle Hummerhytter, hvorfra der tidligere blev fisket hummer. Hytterne blev bygget af de læsøboere, der boede for langt fra Horneks, til at kunne nå hjem om natten. I Hornekshuset kan man læse om sæler og hummerhytter, eller spise madpakke. Der er toilet og bålplads i området.


 

Læsø bryghus

Udefra ligner bryghuset mest af alt en lille kolonihavehus eller sommerhus, men bag lågen åbenbarer sig en hyggelig overdækket ’Biergarten’. Øllet bliver brygget med lokale smage, som honning fra Læsø’s brune bi, Lyngslagger fra saltsyderiet og Porse plukket på ’Stokken’. Kender man endnu ikke sin favorit, kan man udvælge 4 smagsprøver. Smagsprøverne er nummereret , så du kan læse om øllet mens den nydes. Det er også muligt, at købe hele flasker med hjem.



Storhaven & Læsø is

Storhaven er et privatejet projekt, hvor ejerne har åbnet deres gård med butik, café og en masse dyr. Stemningen i Storhaven er afslappet. Børnene må klappe alle dyrene, klatre og lege. Butikken har samlet en lang række af Læsø’s specialiteter. Der kan købes mad, drikke og hjemmelavet is i cafeen. Isen er lavet af økologiske og lokale produkter, som f.eks. Læsø salt, ribs, solbær og rabarber.


Der er dyr overalt i Storhaven.

Hals kirketomt og de røde kirker

Som en del af saltsydningen på Læsø indgik store mængder brænde. Det betød, at øen blev tømt for træer, og en sandflugt opstod i 1500 tallet.  Hals Kirketomt er et mindemærke over en kirke der forsvandt i tilsandingen i 1700-tallet. Området er bevaret som indlandsklitter, til minde om sandflugten. Historien om sandflugten og Hals kirke kan læses på plancher i området. To af de eksisterende kirker på Læsø er kendt for deres røde farve. Kirken ved Vesterø, har desuden smukke kalkmalerier.


Kunsthåndværkere og ’loppemarkeder’

Rundt på øen findes rigtig mange kunsthåndværkere, der laver smykker, uld, lys og glas. En anden ’tradition’ på øen er at have en lille ubemandet bod, tæt på sin bopæl. Lidt ala den type vi kender fra de jyske landeveje, hvor der sælges kartofler og æg. På Læsø er denne idé videreudviklet til også at omfatte såkaldte ’loppemarkeder’, hvorfra der sælges alverdens ting - nyt som brugt. Vi synes faktisk disse boder passer godt til øen og forstærker lidt den boheme følelse vi får.


De små boder står rigtig mange steder.

Læsøtårnet

Et lille tårn mit i Byrum. Der er en fin udsigt fra tårnet. Som med de små boder, er tårnet ubemandet, og man betaler selv i en lille kasse. Tårnet er smalt og de smalle trapper minder meget om stiger. Der følger en sjov historie med tårnet, som kan læses på de ophængte plancher.



Læsø Rhododendronpark

Lidt i tråd med de små boder og Læsøtårnet, har en beboer anlagt en smuk have af Rhododendron, haven/parken har høflig selvbetjening, så de besøgende sørger selv for at betale ved indgangen. Vi kommer på det helt rigtige tidspunkt, hvor de mange Rhododendroner blomstrer.


Andre seværdigheder på øen

Ud over de steder vi har været på øen er der flere andre ting, man kan foretage sig på Læsø. bl.a. kan man tage et mineralbad ved Læsø Saltkur, som ligger i en gammel kirke ved Vesterø Havn. Det er også muligt at tage på sælsafari med båden Seadog.

Læsø Saltkur holder til i den gamle og ombyggede kirke i Vesterø Havn.

Strandene

Læsø er omgivet af utrolig smukke strande med hvidt sand, og flere steder meget lavt vand. Det gør strandene børnevenlige. Der er klittet landskab, gode parkeringsforhold og offentlige toiletter ved de fleste strande på Læsø.



Shelterpladser og andre faciliteter

Flere steder på Læsø, er der mulighed for at overnatte i shelters, sammen med offentlige shelterpladser er der bålpladser med brænde, rindende vand og toiletter (alm. el. muldtoilet). Vi besøgte flere af pladserne, dog uden at overnatte, men skønt ser det ud. Specielt shelterpladsen ved Badesøen, midt på øen, ser rigtig dejlig ud.
Skovhytten tæt ved Horneks og Læsøstenen er Naturstyrelsens formidlingshus, hvor der også er en udstilling om Læsø’s sjældne brune bi, med et observationsstade. Der er desuden grill/bålplads, rindende vand, toilet og brænde ved hytten.



Spisesteder

Der flere spisesteder på Læsø, vi spiser på Restaurant Bakken i Byrum, hvor burgerne har fået deres helt eget særpræg, med en anderledes og skøn burgerboller. Ud over spisestederne er der også et par fiskehandlere, der sælger friske og røget fisk.
Mortens fiskehandel ligger ved havnekajen i Vesterø Havn. Fiskefrikadeller og fiskefileter er velsmagende, og de steges mens man venter. Vil man have lidt fisk med hjem fra Læsø, sørger ejeren gerne for en pose is til at holde fisken frisk, på turen hjem. Lune og nystegte fiskefrikadeller kan indtages ved et af de mange picnic borde, der er opstillet til fri afbenyttelse på Vesterø havnekaj.


Byerne på Læsø

Læsø har tre mindre byer fordelt på øen: Østerby Havn, Byrum og Vesterø Havn. Der forefindes spisesteder og indkøbsmuligheder ved alle tre byer. Byerne har alle noget at byde på, så camperer du på Øen vil vi anbefale, at du lægger vejen forbi alle tre steder. I Vesterø Havn, som vi boede tæt på er der tydelig tegn på, at øen har gennemgået en del fornyelser de seneste år. Hele havneområdet ser nyt og indbydende ud. 


Campingpladsen

Vi bor på campingpladsen Læsø Camping & Hytteby. En virkelig idyllisk og rolig plads beliggende tæt på Vetserø Havn. Campingpladsen har rene og gode faciliteter, en fin legeplads og et par gode opholdsrum/overdækkede arealer.  Der er to gode familiebaderum, og et fint puslerum til de mindste. Puslerummet fungerer samtidig som handicaptoilet. I køkkenet er der flere gasblus, samt et fælles køleskab, for de lette campister der rejser uden køleboks. Enhederne er velplejet og alle har sin egen lille hæk, der sørger for god læ på enhederne.  Pladsen har en velassorteret butik, hvor der hver dag kan bestilles morgenbrød, der ikke er ’bake off’ men bagerbrød. Hele sommersæsonen er der let underholdning for børnene i form af snobrød og ansigtsmaling. Der kan lejes cykler på pladsen.

Ejerne Karina og Kennart Vilsen har drevet campingpladsen i 7 sæsoner, og man ser flere steder tegn på, at de har lavet flere fornyelser og opdateringer. Parret har netop købt øens anden campingplads ved Østerby Havn.



Teltet på turen

Vi rejser igen med vort eget Eureka! The Grand BTC RS telt. Vi bor 4 I teltet, og det fungerer godt. Vi har rigeligt plads inde i teltet, de dage vejret er dårligt og blæsende. Det overdækkede areal foran teltet fungerer fint til sko, køleboks og anden opbevaring.

Teltet fungerer rigtig godt.

Vi kommer gerne tilbage

Den skønne afslappede stil på Læsø er noget vi gerne ville opleve igen. Måske endda i en højsæson, når alt på øen har åbnet. Vi føler dog at Læsø også er et besøg værd uden for skolernes sommerferie.
Den skønne og meget slående natur, de smukke strande, Restaurant Bakken's lækre burgere, den dejlige Læsø is, de gode Læsø øl og ikke mindst de lune fiskefrikadeller fra Mortens Fiskehandel ligger stadig frisk i hukommelsen, og vil blive lagret i hukommelsen under 'rigtig gode oplevelser', hos hele familien. :-) 


Links:


http://www.laesoe-camping.dk/