17. december 2014

Skab mere plads i teltet – med en tilbygning.

Ønsker man mere plads på teltferien, kan man med fordel udvide pladsen med en tilbygning.

Fordelene ved en tilbygning

Med en tilbygning på teltet, får man ekstra plads til f.eks. opbevaring eller køkken. 
Vi har afprøvet flere modeller af åbne tilbygninger, hvor vi laver mad, samt opbevarer køkkenting, opvask, grill og skraldespand. Den store fordel er, at ting står i ly for regnen. Samt at man ikke behøver, at tænde for åben ild inde i selve teltet, når man laver mad.
Tilbygningerne er ofte lette at opsætte.
Fordelen ved en tilbygning er ekstra plads i teltet.

Lukket eller åben tilbygning

Der findes forskellige typer af tilbygninger, både åbne og lukkede. Fordelen ved de lukkede tilbygninger er, at de kan bruges på begge måder. De kan lukkes helt af i dårligt vejr, og åbnes op i godt vejr. Der medfølger ofte et gulv til de lukkede tilbygninger.
De åbne tilbygninger sørger for en overdækning af din indgang på teltet, således kan døren stå åben i al slags vejr. Samtidig giver de et område til, at have et køkken og smide skoene. Har du din åbne tilbygning på fronten af et stort telt, er det ofte stort nok til, at man også kan have siddeplads, under det overdækkede område.
Åben Outwell Bear Lake tilbygning på siden af vores Smart Air telt.

På fronten eller på siden

Når du har besluttet om din tilbygning skal være åben eller lukket, er næste skridt at finde ud af, om den skal sidde på fronten af dit telt, eller på siden. Har dit telt kun en enkelt indgang, giver det naturligvis sig selv. 
Der findes dog ikke mange lukket side-tilbygninger på markedet. Så vælger man en lukket, så bør man nok satse på en til fronten af teltet. De fleste front-tilbygninger monteres på den forreste teltstang, og hægtes fast på den næste med to lange stropper. Herefter rejses to teltstænger.
De fleste tilbygninger til siden, slutter ikke tæt og monteres ved hjælp af teltmateriale med barduner, der trækkes over på modsatte side af teltet, og pløkkes fast i jorden. Herefter rejses to teltstænger. Det betyder at siden ofte bærer sig selv.
Åben Bear Lake sidetilbygning på et Carolina M telt.

Hvilken tilbygning passer til teltet

Outwell laver en række tilbygninger, som er specifikt til de enkelte teltmodeller. De anbefaler selvfølgelig, at man anvender de korrekte sider og fronter på sit telt. 
Men vi har de sidste par år, eksperimenteret med forskellige kombinationer af telte og sider/fronter på vores telte. Det har vi gjort, fordi det ikke er alle telte, der overhovedet kan fås en tilbygning til. 
Vores erfaringer, har gjort os mindre usikre på, at kaste os ud i forskellige kombinationer. Ser fronttilbygningen ud til at passe nogenlunde i målene, så er det værd at forsøge. Det er ikke sikkert, at man får et perfekt resultat, men kan man nøjes med mindre, er der ekstra plads at hente.
Et forsøg med at blande teltmodel og farve. Her er det et Outwell Oregon 5 telt + Birdland 4 front.

Hvor kan jeg finde en tilbygning

Første skridt er at finde målene på dit telt. Kan du ikke huske målene, så er 'Google billeder' et godt sted at starte. 
Inde i dit telt kan du finde produktionsåret på dit telt. Det står på en lille seddel, som er syet fast i teltet. Herefter kan du starte din søgning af tilbygninger også i Google med ord som ”side extension”, ”side awning”, ”front extension” og ”frontawning”, kombineret med navnet på dit telt. 
Alternativt kan du søge de forskellige netbutikker og tjekke deres lager for tilbygninger, når du har navnet på en tilbygning, kan du tjekke om målene matcher målene på dit eget telt. 
Find produktionsåret inde i teltet.
Dette telt er fra 2/11, altså februar 2011
Du kan også vælge at kontakte din lokale teltforhandler og høre, om han vil være behjælpelig med at finde en tilbygning til dit telt.

12. december 2014

Billig ferie i udlejningsenheder

Hvis man overvejer lidt ekstra ferie i forsommeren eller i den første uge af skolernes sommerferie, kan det være en god ide, at kigge på udlejningsenheder, også kaldet 'luksuscamping'. Der findes flere forskellige udbydere på markedet, og vi har rejst med en del.

Mobilehome:

Luksuscamping er campingferie i enten en Mobilehome, som er en stor stationær campingvogn, med fast køkken, toilet og bad. På denne måde får man nærmest en fusion mellem camping og sommerhus, med fordelene fra begge ferieformer, Vi har prøvet at bo i mobilehome flere gange, og vi foretrækker denne ferieform i de kolde perioder, frem for vores telt.
Mobilehome på campingpladsen Duinrell i Holland - påsken 2014

Villatelt:

En anden form for luksuscamping er et villatelt. Teltet er allerede opstillet og er forsynet med senge, køleskab, møbler, el og køkkenudstyr. Man skal kun medbringe tøj og sengelinned, på nogle pladser desuden dyner og puder.
Luksustelt på campingpladsen Ca' Pasquali i Italien - pinsen 2007
Overvejer du at holde ferie uden for skolernes ferier, kan det være en god ide lige at tjekke priserne på luksuscamping, da denne type ferie er typisk billig udenfor højsæsonen og den første uge af skolernes sommerferie. Somme tider endda billigere end at booke en standard enhed til eget medbragt udstyr.

Standplads:

Firmaet Vacansoleil tilbyder udover Mobilehomes, luksustelte, hytter og lign. desuden også alm. campingenheder til dit eget telt eller campingvogn. De har et ret omfattende katalog, med stor fokus på Frankrig. De tager kun et enkelt bookinggebyr uanset, hvor mange pladser du vælger at booke på din rejse. Desuden har de fleksible ankomst og afrejsedage, således at man ikke nødvendigvis skal ankomme og afrejse på en lørdag. Vi har benyttet dette firma en del gange, når vi har været på rundrejse i Frankrig.

Vi har flere gange oplevet at booking af alm. standplads er både billigere og lettere gennem Vacansoleil.
Eget telt med Vacansoleil på campingpladsen Le Chêne Gris i Frankrig - sommeren 2014

Flere udbydere:

Luksuscamping med i udlejningsenheder tilbydes af flere forskellige selskaber. Nogle af de firmaer vi har rejst med ud over Vacansoleil er: Østerlindet, Dansk Fri Ferie, Dansk Bilferie og Eurocamp.

Camping er skønt uanset hvilken boligtype du vælger på campingpladsen. Og vælger man, som os, at tage afsted i et fuldt udstyret udlejningstelt, må man stadig gerne tage lidt af sit eget dejlige Outwell og Eureka! grej med for at 'opgradere' oplevelsen og føle sig hjemme i et fremmed telt. :-D

Første uge i sommerferien 2015 er i hvert tilfælde booket i et Navajo telt et sted i Tyskland, dette til en pris langt under prisen på en alm. standplads......
Lille ekstra ferieuge booket i et Navajo telt i Tyskland - sommeren 2015.
God ferie-jagt til alle!

6. december 2014

Let og lækkert campingmad

Nogen gange kan det være lidt svært, at finde på nye og velsmagende campingretter. En af vores store favoritter, både på camping og hjemme, er tun mousse. Det er let og hurtigt at lave, og så smager det himmelsk.

Vi serverer moussen med forskellig tilbehør, lidt sprød grøn salat, lækkert brød og smør.
Tun mousse med sprød salat.
Min opskrift på let og lækkert tun til ca. 4 personer er.

Tunmousse/tunsalat:

3 dåser tun i vand
5 dl. Cremefraiche 18 %
saften fra 1 citron
1 rød peberfrugt
1 lille løg
1 dåse majs
salt og peber

løg hakkes fint, peberfrugt skæres i tern, tun og majs drænes for væske. Alle ingredienser røres sammen i en skål. smag til med salt og peber. Server med sprød salat. Retten kan suppleres med kogt pasta eller serveres med frisk brød og smør.
Salat, tun mousse og ristede champignon.
I virkeligheden er det bare fantasien, der sætter grænser for, hvad man kommer i sin tun salat. eller hvad man i det hele taget serverer på camping. :-)

2. december 2014

Det nye sortiment for Oase Outdoor i 2015 præsenteret.

Så kom dagen, hvor de nye varer for Oase Outdoor i 2015 skulle afsløres.....

En lang række fine nyheder, frække farver og gode klassikere er hvad de nye sortimenter for Outwell, Robens og Easy Camp har at byde på i 2015. Det er de tre mærker, som hører under Oase Outdoor gruppen.

Robens Tipi:

En af de mere interessante nyheder fra Robens er en udvidelse af sortimentet af tipi telte, så serien nu består af 4 telte i alt. De nye modeller Kiowa og Fairbanks, er begge ret interessante, fordi de udvider serien i begge retninger, med et større og et mindre telt. Fairbanks er med sine 9,1 kg. og lille pakkestørrelse et rigtigt godt bud på en "stop and go" telt i polycotton, og her i huset overvejer vi dette telt, som erstatning for vores Outwell Fusion 400.
Robens Fairbanks nyhed i 2015

Outwell Collaps i nye farver:

Andre interessante nyheder er de længe savnet låg til vores Outwell Collaps skåle.
Collaps serien bliver udvidet med yderligere 2 farver, sort og gul, så der nu kan vælges mellem 5 farver i alt. Desuden er der kommet flere nye produkter i denne populære serie.
Collaps låg i 3 størrelser

Collaps i sort
Collaps i gul

Easy Camp Pavilion:

Fra Easy Camp må en af de mere interessante nyheder være deres nye Pavillon med teleskopstænger, og mulighed for lukning af siderne.
Easy Camp Pavilion

Flere spændende nyheder fra Outwell:

I det hele taget kommer Outwell med rigtig mange interessante nyheder i 2015, som f.eks. billigere Air telte i polyester, tæpper til gulvet flere kvaliteter og endda også med varme, fortelte til campingvogne og flere interessante nye møbler.

Corvette XL - Air telt med 3 soverum
Outwell Sevilla stol

Læs selv mere:

Du kan se mere om de nye produkter fra i dag på de tre hjemmesider for produkterne:
http://www.outwell.com/da-DK/Products.aspx
http://www.robens.de/da-DK/Products.aspx
http://www.easycamp.com/da-DK/Products.aspx

Jeg har også fundet katalogerne for de tre mærker på nettet:
http://issuu.com/eurotrail-present/docs/outwell_2015
http://issuu.com/eurotrail-present/docs/robens_2015
http://issuu.com/eurotrail-present/docs/easycamp_2015

God fornøjelse med læsningen!

4. august 2014

Opstilling af telt

Vi har lavet en opstillingsfilm af vores Eureka! The Grand BTC, Men metoden for denne opstilling kan sagtens anvendes for mange andre teltmodeller.

1. august 2014

Eureka! Europe The Grand BTC

I 2014 har vi testet det store familietelt fra Eureka! Europe - The Grand BTC.
Et fem personers polycotton telt, der har en fornuftig pakkestørrelse og vægt.
Vores mening:
- Teltet er utroligt let at opstille. 
- De tre regnsikre døre fungerer rigtig godt, og de gør at man kan få luft i teltet også på regnvejrsdage.
- God indretning med fin plads til 4 personer.
- lækkert åndbart materiale.
- Eneste forbedringsforslag er måden man lukker dørene i bunden,

Du kan se flere Eureka! telte her: 
http://www.eurekaeurope.com/c/tents

Få en rundvisning i teltet her:




1. juni 2014

Præsentation

Vi er familie på 4, der har camperet de siden 2006. Vi har camperet på mange forskellige måder: Telt, teltvogn, campingvogn, mobilehome, udlejningstelt, hytte, bivuak og shelters.
Fam. Hansen: Jens, Christian, Janice og Viktoria.
Vi elsker at rejse også på andre måder, men camping er vores primære ferieform. Vi elsker friheden ved camping. Muligheden for at rejse præcis derhen, hvor vi har lyst, samt rejse igen, når vi har lyst.

Vi besøger både campingpladser i Danmark og i udlandet. De seneste par år har vi rejst med telte, som vi har testet for producenten.

Her på siden kan du følge med i vores rejser, høre om campingpladserne, om udstyret og om rejsemålet.

Sjöstugans Camping i Älmhult - sommeren 2012. Vi tester telt og udstyr for Outwell.


27. maj 2014

Eureka! Warrior 230 IR

I 2014 har vi testet Eureka! udstyr herunder lampen Warrior 230 IR. En helt igennem anvendelig og god lampe.

Den giver et godt lys. Er forsynet med fjernbetjening og lysdæmper. Den kan bruges stående eller hænges i loftet. Se lampen i brug på filmen herunder.

30. april 2014

Rejseberetninger

Det er blevet til en række rejseberetninger fra vore liv med camping, telt og udstyr, gennem årene, herunder finder du links til de forskellige rejseberetninger. 
Teltfestival 2013 med Anne-Vibeke Isaksen fra campingdanmark.dk

Linksamling:

Outwell 2012 - 2013:

Familien Hansen:

CampingDanmark.dk 2013 -2014:

http://www.campingdanmark.dk/duinrell-i-holland-paa-camping-midt-i-en-forlystelsespark

Campisten nr. 4 2012, side 40-42:


Kinderland Bayern 2005 – DCU Bladet:


22. april 2014

Duinrell i Holland - på camping midt i en forlystelsespark.

Det store tema i den hollandske forlystelsespark er frøer. Man bor midt i forlystelsesparken i Wassenaar, hvor der ud over rutsjebaner og pariserhjul, også bydes på et stort indendørs badeland - med de vildeste vandrutsjebaner. Vi besøgte pladsen i påsken 2014, her kan du læse om vores oplevelser.



Duinrell Camping er mere end blot en campingplads. Når man bor på pladsen, bor man samtidig midt i en forlystelsespark a la et dansk ’sommerland’. Når først man bor på pladsen, er der gratis adgang til parken og alle dens forlystelser.

Forlystelsesparken

Forlystelsesparken Duinrell er både åbent for campister og for dagsgæster. De fleste forlystelser er gratis at prøve. Undtaget er spilleautomater og skydebanen.


Parken er en mindre og overskuelig park. Børn over 10-11 år kan sagtens færdes frit. Når man som os bor på den tilhørende campingplads, og har to børn på 12 og 14 år, er det meget begrænset, hvad man ser til dem i løbet af dagen.
Selvom om parken er lidt mindre, så har den noget for alle. Rutsjebaner med loop, vilde gynger, parisehjul, bobslædebane med hjul (Rodelbahn), alm. rutsjebaner, og mange andre sjove ting.





Tikibad

Ud over forlystelsesparken, byder campingpladsen også på et stort badeland – Tikibad. Dette er dog ikke gratis, men har en stærkt nedsat pris for campingpladsens gæster. Man betaler for 2, 3 eller 4 timer i badelandet. Vi synes at 2 timer var passende.
Badelandet har virkelig mange vandrutsjebaner, som er opdelt i farver og kategorier, lidt ligesom ski-pister for, hvor vilde de er. Desuden er der flere vandrutsjebaner med en minimumshøjde, som bliver håndhævet meget nøje af de mange livreddere, der også er i badelandet.
Børn kan selv tage i badelandet, når de er over 12 år gammel.


Vi bor i Mobilehome

På denne tur har vi valgt at bo i mobilehome. Det er en krydsning mellem en campingvogn og en hytte. Ferieformen fungerer godt og er anderledes end det vi er vant til.
Der er rigtig mange mobilehomes og udlejningstelte på Duinrell. Men der er også almindelige enheder, hvis du kommer med eget telt, eller med din egen campingvogn/autocamper.



Campingpladsen

Pladsen er meget velholdt med fine faciliteter og stort velassorteret supermarked, med mange friske grøntsager og fersk kød. Der er flere spisesteder og en grill bar. Desuden har pladsen cykeludlejning, hvor der er masser af cykler, anhængere, Go-kart, scootere, hjelme og meget andet, der udlejes på dags- eller ugebasis.
Det eneste sted vi finder på pladsen, hvor vi synes det trænger til at blive ’strammet’ lidt op på rengøring og faciliteter, er det område, der hedder ’Naturcamping’. Desuden er der et område bagest på campingpladsen, hvor der er 200 m. til nærmeste toilet. Det er altså langt midt nat, hvis man skal tisse. Vi vurderer at dette område egner sig bedst til campister med eget toilet.
Pladsen ligger ved den lille by Wassenaar, midt mellem Amsterdam og Rotterdam. Det betyder at der er masser af seværdigheder i området, og ikke langt til stranden.


Vi kommer gerne tilbage

Efter en uge i Holland er konklusionen fra familiens teenagere, at stedet er bedre end en uges ferie på Kreta. Alle har nydt opholdet, hygget sig og lavet det de havde mest lyst til. Vi havde solskin det meste af ugen, hvilket som regel bidrager positivt til gode ferieminder.
Får vi tid og mulighed, vil vi nok besøge Duinrell igen.





Skrevet af: Janice Hansen
Links: