7. januar 2015

Transport af teltudstyr – Hvilke muligheder findes

De fleste teltcampister vil genkende problematikken omkring det, at få plads til alt udstyret i bilen. Specielt hvis man har en lille bil og et stort telt. 
Her følger et par forslag til udvidelsen af bagagepladsen i bilen.

Teltudstyr fylder en del

Mange familier, som rejser på teltferie, vil vide, at teltudstyret faktisk godt kan fylde en hel del. Derfor kan kravet til bagagepladsen måske stå i vejen for ferie i telt, for de familier der kører i mindre biler, eller ønsker sig et større telt.
Her kommer en række forslag til hvordan bagagepladsen kan udvides, når teltudstyret skal pakkes.

Teltudstyr kan godt fylde en del.

Lastgitter i bilen

Når man vælger at fylde bilens bagagerum helt til loftet, så er det vigtigt, at sikre bilens passagerer og fører, fra at få bagagen i nakken ved hårde opbremsninger. Dette gøres ved at montere et lastgitter/hundegitter i bilen.
Lastgitter findes i mange udgaver lige fra modeller, der er lavet specielt til den enkelte bilmodel, og til andre typer der er universale og kan tilpasses de fleste biler. Vi har valgt den type der passer specielt til vores bil. Gitteret er købt ved en større kæde, der sælger reservedele til biler. Det monteres let ved hjælp af to håndskruer.
Lastgitter er en god idé, når bilen fyldes op.

Tagboks

Tagbokse findes et hav af varianter, og er en let måde at få mere plads til bagage. Tagboksen koster en del i ekstra forbrug af brændstof pga. vindmodstanden. Men til gengæld kan man køre efter de alm. Hastighedsregler for biler uden påhæng.
Vi har valgt en meget stor tagboks der måler 90 x 195 cm, men det er langt fra alle biler, der kan køre med så stor en tagboks. Vi har valgt denne størrelse, da det giver os mulighed for at ligge vores stole på tværs i boksen.
Vi kører med en stor tagboks på bilen.

Ekstra bagagebærer på bilen

En anden mulighed for ekstra bagageplads, som ikke giver vindmodstand på taget, er en bagagebærer, der monteres på trækket. Der findes flere varianter på markedet bl.a. EasyBase systemet fra Thule. EasyBase kan kombineres med flere forskellige tilbehørsdele. Til campingudstyr kan man f.eks. vælge en fast boks, en kurv eller en blød taske også kaldet en EasyBag,
Tasken er let at bruge. Den er forsynet med lås og er vandtæt.
EasyBase med EasyBag fra Thule giver ekstra bagageplads.

Lukket trailer

Sidste mulighed er en trailer der hænges efter bilen. Mange danskere har allerede en alm. åben trailer. Men der findes også en række mindre lukket trailere på markedet, som egner sig fortrinligt til formålet.
Vi har valgt en Annssems GT 500, der er lavet af aluminium og har et tætsluttende låg. Traileren har en lav egenvægt og har dermed en stor lastevne. Vi har valgt at få monteret lås på alle håndtag. Traileren står pakket og klar i indkørslen, så vi hurtigt er klar til at køre afsted på en spontan weekendtur med teltet. Som bonus har vi sikret os opbevaringen af udstyret hele året.
Annssems GT 500 en lille lukket alu trailer.

Få cyklerne med

Vælger man at køre med en trailer til udstyret, kan man vælge at montere cykelstativ på låget. Udsigten til at få vores cykler med på teltferien, fik os til at skifte fra EasyBase til traileren.
Vil du vide mere om de forskellige produkter, kan du bruge de forskellige links herunder.
Cykelstativ monteret på traileren.

Links:
http://www.anssems.eu/dk/gt750_info.html

1 kommentar:

  1. Hej Janice
    Hvor er stativet til cyklerne fra? Kan ikke se noget via de links som er lagt på her! :D Vi mangler sådan et stativ men de findes ikke rigtig i gængse shops? Hmm..
    MVH
    Helle

    SvarSlet