28. april 2015

Kampa AIR telte - første testopsætning i haven.

Vi har netop modtaget 2 AIR-telte fra Kampa, som vi skal bruge en del af sommeren på at teste. Første testopsætning har netop fundet sted i vores have.


Kampa er et britisk mærke, der netop i år, har valgt at udvide deres program i Danmark, til også at omfatte alm. telte. Hidtil har firmaet koncentreret sig om fortelte til campingvogne. Vi har lavet en aftale, om at afprøve et par af Kampa's telte de kommende måneder.

Første indtryk

Teltene og tilbehørsprogrammet virker gennemtænkt og omfattende. Efter udpakningen føler vi, at vi har fået et godt overblik, over vores testpakke. Alt tilbehøret virker solidt, stolene ser fornuftige ud, og vi er ret begejstret for tankerne, der ligger bag flere af tingene.

Opsætning af teltene

En råkold og blæsende tirsdag morgen kaster Janice sig ud i første opsætning af begge telte, helt på egen hånd i haven. Vægten og opsætningen af begge telte er overraskende let.


Opsætningen er overraskende let.

AIR systemet

Vi har tidligere rejst med et SmartAir telt, hvor der kun var et enkelt sted, man skulle pumpe teltets stænger op. Dette er dog noget anderledes på Kampa's AIR telte, hvor hver stang har sin egen ventil. Systemet minder ret meget om nogle luftmadrasser, vi har haft, hvor ventilen har to skruelåg. Den yderste bruges til at pumpe telte op, her er ventilen forsynet med en mekanisme, der hindre luften i at komme ud, inden man har skruet låget på igen. Den inderste ring skrues af, når luften lukkes ud. Ventilerne sidder desuden indvendigt i teltet. Vi havde set dette på YouTube i forvejen, så ingen overraskelser der.

Fordelen ved det nye system er, at der kræves færre kræfter, for at få teltet op, og en enkelt person kan sagtens selv pumpe teltet op. Ulempen er at man skal skifte til en ny ventil, hver gang en stang er pumpet færdig. Desuden skal man først have skruet låget på den inderste ring af ventilen, fra sidst der blev lukket luft ud af teltet.

Brean 4 AIR


Det lille Brean 4 AIR telt har en rigtig god pakkestørrelse og en overkommelig vægt på 17 kg.. Det er let for en enkelt person at håndtere teltet. Med i vores testpakke er både Footprint og tæppe. Vi synes at teltet passer fint til 2-3 personer. Man vil godt kunne sove 4 personer i teltet, på alm. liggeunderlag, men opholdsrummet er måske lige småt nok til fire.Der kan tilkøbes Footprint og tæppe.

Hayling 4 AIR


Selvom de to telte har stort set identiske størrelser på Footprint og tæppe. Så er pakkestørrelsen på ingen måde den samme. Vægten på Hayling 4 AIR er også noget højere. Med 22,5 kg. bliver det en smule sværere, at håndtere for en enkelt person. Belønningen er en bedre højde i teltet, samt et overdækket areal foran teltet. Med lidt god vilje kan man godt være 4 personer i teltet, da køkkenet kan placeres udenfor.

Det overdækket areal er et plus.

Sammenligning 

På papiret ser det ud til at sovekabinerne er ens, men kabinerne i Hayling virker større end i Brean. Vi kan dog sagtens få plads til vores campingsenge i begge modeller.

Hayling 4 AIR
Brean 4 AIR
Ud over forskellen i sovekabinerne og det ekstra overdækkede areal, så er den største forkel, for os at se i pakkestørrelse og vægt. Brean 4 AIR har en praktisk 'kasket' på fronten, så døren stadig er regnsikker. Dette sammenholdt med vægten gør den til vores favorit ud af de to. Ideelt til 2 personer som weekend- eller stop-and-go telt.

Brean 4 AIR har en praktisk overdækning på fronten.

Udstyr og tilbehør

Vi har lånt flere forskellige stole, borde, køkken og spisegrej. Det bliver spændende at få det hele afprøvet i praksis. Første tur bliver en 2 personers tøsetur, hvor Viktoria og Janice tager afsted 4 nætter med Brean 4 AIR. Senere på sæsonen vil vi teste om Hayling 4 AIR kan rumme 2 voksne, 2 teenagere og 2 hunde, når vi tager en smut til Læsø.
Forhandlere i Danmark

Foreløbig har vi fundet teltene fra Kampa ved to forhandlere i Danmark, men den danske agent for Kampa lover, at der er flere på vej. Hvis du gerne vil se et telt fra Kampa opstillet, så har P.J. Caravan i Roskilde en permanent udstilling af teltene, og den 9. maj vil det være muligt, at se vores lånte telte og grej på Ajstrup Strand Camping - syd for Aarhus.Links:

http://www.campingshop.dk/Pages/Search.aspx?search=kampa
http://pjcaravan.dk/webshop2/list/211/
http://www.dancamps.dk/dancamps-ajstrup/
https://www.facebook.com/groups/teltferie.osmedtelt/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar