12. juli 2016

Til Le Mans med eget 'badeværelse' - Skrevet af Michelle Klitgaard Jørgensen

Til dette års Le Mans havde vi fået lov til at teste to af Kampa's produkter. Nemlig Kampa Geyser - en fiks lille gasvandvarmer, der gør det muligt at lave varmt vand kun ved hjælp af gas, en vanddunk og 12v strøm, samt Kampa Loo Loo det lille toilettelt. Alt i alt gav det os vores eget lille badeværelse på turen.



Af pladshensyn fravalgte vi at bruge det lille Loo Loo telt til toilet, da vi ikke havde plads til et kemisk campingtoilet i bilen.

Efter ankomsten afprøvede jeg fredag morgen et bad i en af skurvognene på campingpladsen ved Le Mans. Det valgte jeg kun fordi klokken ikke var mere end 6.30 om morgenen, og der på dette tidspunkt ingen kø var.

Tre ting gjorde sig gældende ved denne badeoplevelse på campingpladsen:
- For det første var der meget lidt plads i brusekabinen. Altså så lidt plads at man ikke kan bukke sig ned, så man kunne få bukser på.
- For det andet var der ret meget mudder, da det havde regnet godt.
- For det tredje var vandet isnende koldt.....

Derfor valgte vi ret hurtigt, at få Kampa Loo Loo teltet slået op......

Kampa Loo Loo

Teltet består af en polyester teltdug og to glasfiberstænger. Teltet samles ligesom et kuppeltelt hvor stængerne krydser hinanden i toppen af teltet. Der er desuden en bardun i hvert hjørne samt udluftning i toppen.

Der er fint med plads i teltet, der måler 120 x 120 cm. Teltet står ikke så stabilt at det ville kunne klare en omgang kraftig vind, men det er tydeligvis heller ikke formålet.
  

Sammen med Loo Loo teltet brugte vi Kampa's gasvandvarmer - Geyser. 

Kampa Geyser

Et lille anlæg, hvor der kobles en gasdåse og 12v strøm til gasvandvarmeren. Strømmen kan f.eks. tages fra en bil. Strømmen er til at drive pumpen i gasvandvarmeren, der pumper vandet op i anlægget. 


Hvis det ikke er muligt at have en bil i nærheden vil det sikkert være muligt at bruge et bilbatteri eller lignende. Ledningen til 12v er god lang så det var ikke noget problem, at få vores bil tæt nok på. 

Herefter kobler man blot slangen på gasvarmeren til en dunk med vand og så er man ellers klar til et varmt bad. Bruseslangen har også en god længde og det er nødvendigt, da der ikke er hul i toppen af toiletteltet, så man er nødt til at føre slangen nedenunder teltet.


Vi er ret imponerede over den lille gasvandvarmer. Der er fint med tryk på vandet, og vandet er dejligt varmt. Gasvandvarmeren er så smart indrettet at gassen reguleres alt efter hvor varmt man vil have vandet. Dvs. den ikke bruger gas hele tiden. Det betyder dog at vandet ikke har samme temperatur hele vejen igennem, da vandet bliver en anelse varmere i det øjeblik gasvarmeren bruger af gassen, men det er en detalje, der er til at leve med.

Til gasvarmeren kan det anbefales at bruge en vanddunk, hvor der f.eks. bores et lille hul så der kan komme luft ind i dunken. Ellers bliver der undertryk i dunken når gasvarmeren pumper vandet op. 



Det lille Loo Loo telt og Kampa Geyser gasvarmeren bliver sikkert en fast del af vores Le Mans grej fra nu af. Tænk sig at man kan få et VARMT bad uden at stå i kø i flere timer og så i en brusekabine hvor der rent faktisk er plads nok til at man kan klæde sig på efterfølgende.



Skrevet af: Michelle Klitgaard Jørgensen
Links:
Geyser - http://www.kampa.co.uk/water-heating-showers/geyser-hot-water-system
Loo-Loo - http://www.kampa.co.uk/utility/loo-loo





Ingen kommentarer:

Send en kommentar