21. april 2015

Camping Klompenmakerij ten Hagen i Winterwijk - Holland

Lille hyggelig familieejet campingplads, idyllisk beliggende ved søen Hilgelo. Pladsen ligger tæt på byen Winterswijk i Holland. 



Siden 1882 har familien ten Hagen drevet deres snedkeri Klompenmarkerij, af de traditionelle hollandske træsko kaldet 'Klompen'.
Sammen med snedkeriet har familien desuden etableret en fin lille campingplads, der ligger direkte ned til søen Hilgelo. Pladsen er indhegnet så mindre børn ikke kan komme ned til vandet uden ledsagelse. Pladsen har fine og rene faciliteter, og man fornemmer overalt, at pladsen bliver plejet og 'elsket' af ejerne.

Herman og Greta ten Hagen.



Pladsen har fine og rene faciliteter, også for kørestolsbrugere. Dog er der kun en enkelt servicebygning, med to bruserum og 2-3 toiletter til hvert køn. Der var ingen problemer med kapaciteten midt i april måned, men det kunne måske blive et problem, når campingpladsen er fyldt.
Campingpladsen har kun en enkelt servicebygning.
Campingpladsens enheder er en skøn blanding af fastlæggere og turistpladser. Fordelingen mellem de to typer campister er fin, og alle enhederne er velholdte, alle med græs. vores enhed var med el, vand og afløb. De mange fastlæggerenheder er meget forskellige, og det er meget underholdende at kigge på.
Enhederne er fine.
Fastlægger med et tag der skal ligne stråtækt.
Fastlægger med rigtig mange havenisser.

Klompenmarkerij:

Snedkerværkstedet er tilgængelig for et besøg, mod et mindre gebyr, hvis man på forhånd aftaler besøget med ejerne. Vi lavede aftalen om en rundvisning et par timer i forvejen. Det kan være en god idé, at aftale forud i de travle sæsoner.



Træsorterne der bruges til Klompen er poppel og pil. Stammerne skæres ud i længder, der passer til de enkelte skostørrelser. Med en skabelon optegnes formen og træet dele med en stor båndsav. Herefter placeres de udskårne stykker i en slags kopimaskine.




Kopimaskinen laver to spejlvendte kopier af den model, der er sat i maskinen. Herefter bliver skoen udhules efter samme princip.




Træsko der er produceret med hjælp af håndkraft har en bedre pasform end træsko, der er rent industrielt produceret. Skoene får et lille hul i siden og en snor sørger for at holde parene samlet.



Efter den grove udskæring skal skoene lufttørre under et halvtag, under tørringen taber de ca. 1 kg. i vægt. Tørretiden afhænger af årstiden og kan tage fra 2½ til 8 uger.
Til sidst bliver de finpudset både udvendigt og indvendigt, og evt. malet og dekoreret.



Jens med sine nye Klompen.

Hilgelo - badesø:

Søen ved campingpladsen er en udgravet sandgrav. En naturlig grundvandskilde holde søen fyldt med vand.

En ca. 6 km. sti fører hele vejen rundt om søen, hvor det også er tilladt at sejle i ikke motoriseret både, som kano, kajak og robåde. Egen medbragt kano og kajak kan sættes i vandet lige uden for lågen ved campingpladsen. Søen er 20 m. på det dybeste sted.


Det er tilladt at bade og fiske i søen. Fiskekort til 1 dg. eller 1 uge sælges på campingpladsen. Fiskene i søen er hovedsageligt udsatte karper og aborrer. Fortsætter man lidt rundt om søen er der anlagt badestrand.


I området omkring campingpladsen:

Når man besøger campingpladsen i Winterswijk vil det være oplagt også at besøge den store campingbutik Obelink, der ligger i samme by. Desuden er der i byen marked onsdag og lørdag i hver uge.
Obelink har et kæmpe udvalg i campinggrej.

Vi kommer gerne tilbage.

Vi hyggede os på den lille rolige campingplads, hvor hver dag startede med fuglefløjt. En campingplads vi bestemt vil besøge igen.

Vores telt på turen: Eureka! The Grand BTC RS

Links:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar