3. september 2016

Formel 1 i Spa med eget telt

Der var dømt total herretur, da Jens og en god ven Henrik tog til Formel 1 i Spa, Belgien. Turen foregik i egen bil og med telt.



Selvom man er 40+ må man gerne være vild med racerbiler. Efter mange år med børn og en travl hverdag, lykkedes det endelig for de to venner, at komme afsted på den længe ønskede herretur til Formel 1.

Plænlægning af turen

På messen i Herning i februar 2016 gik 'startskuddet' til planlægningen af turen. Inspireret af udstillere på messen, gik søgningen af en rejseudbyder i gang. Kravet var, at det skulle være muligt, at rejse i egen bil og med eget udstyr. Valget faldt på GP Tours. Inden afrejsen modtog alle deltagere en smart polotrøje og snor til billetten.


Tre dage med løb og god stemning

Det var allerede muligt at ankomme og opstille teltet torsdag. Vejret var fantastisk med høj sol og god varme. Teltet var hurtigt på plads og den medbragte mad blev lavet af Henrik på Cobb-grillen. De følgende dage var der dømt lange gåture, god stemning og Formel 1 deltagernes træning med hurtige biler. Hele området mindede mest af alt om en kæmpe festival.



Hurtige biler og danske Kevin Magnussen

Under træningsløbene var det flere gange muligt, at få set den gule Formel 1 bil nr. 20, som blev kørt af danske Kevin Magnussen. På løbsdagen - søndag - kørte Kevin Magnussen desvære galt efter fire omgange på banen. Da danskeren kørte galt gik der nærmest et højlydt synkron suk igennem hele den danske lejr, efterfulgt af et øredøvende brøl af glæde, da Kevin Magnussen steg ud af bilen, og selv gik fra ulykkesstedet.



Teltlejren i Spa

Vores teltlejr i Spa hed 'Yellow area Camping FC Ster'. Det er en primitiv lejr, som var opstillet på den lokale fodboldklubs fodboldbaner. Gæster med eget udstyr betalte 20 Euro i depositum, som sikkerhed for, at pladsen blev efterladt ryddeligt. Ret forståeligt når man kiggede sig omkring i lejren søndag, hvor flere briter og hollænder havde festet igennem.



Som en del af teltlejren og flere rejseudbyderes service, var det muligt at bestille rejsen med et færdigtopstillet telt. Der var flere forskellige typer telte og flere områder med disse udlejningstelte på pladsen.


Eget badeværelse

Teltlejrens toiletforhold ledte tankerne i retning af Roskilde Festival - Ikke specielt indbydende. Bruseforholdene bød på kold eller meget kold vand. Derfor var det skønt, at kunne opstille sit eget lille 'badeværelse' på den trange teltenhed. Toiletteltet Loo-Loo fra Kampa i kombination med bruseenheden Geyser ligeledes fra Kampa, gav det perfekte badeværelse til en Formel 1 teltlejr. Med god tryk på vandet, som desuden blev dejligt varmt, var det let at skylle shampoo ud af håret. Geyser blev brugt med de små gasdåser, 12V fra bilens cigarstik og en foldbar vanddunk, som ikke fyldte meget i bilen.




Jens får et dejligt varmt bad.

Udstyr og telt på turen

Ud over Geyser og Loo Loo fra Kampa blev der på denne tur testet teltet Mersea 4 Air fra Kampa og Helinox Camp Chair.




Teltet Mersea 4 AIR er kompakt og hurtigt at sætte op. Teltet er forsynet med kanaler af luft i stedet for de traditionelle stænger. Teltet er angivet til fire personer, men er bedre egnet til to. Der er ikke ståhøjde i teltet, men man behøver heller ikke kravle rundt i teltet, så højden vurderes til at være fornuftigt, for så lille et telt.

Stolene Camp Chair fra Helinox imponerede endnu en gang. De har god siddekomfort, og vejer ikke meget, når man skal bære dem rundt i området. Pakkestørrelsen er ca. som to liter mælk langt i forlængelse af hinanden, derfor vurderes stolene til at være nogle af de bedste på markedet i øjeblikket, i forhold til vægt og pakkestørrelsen.



Henrik og Jens vil gerne lige tilføje, at de fik deres 20 Euro tilbage for deres opryddelige 40 kvm. teltenhed, da de forlod Forlod Circut de Spa-Francorchamps sent søndag eftermiddag. Der er helt sikkert dømt herretur til Formel 1 igen en anden gang.


Links:
Arrangør GP Tours: http://www.gptours.dk/
Kampa i Danmark: http://www.campingagenten.dk/kampa-iglotelte.html
Helinox Camp Chair: http://www.helinox.eu/campchair.html


Skrevet af: Janice og Jens Hansen
Billeder: Jens Hansen og Henrik Andreassen





Ingen kommentarer:

Send en kommentar