23. september 2016

Kampa 2017 - Vi har fået lov til at smugkigge og prøve......

Vi er netop hjemvendt fra en hyggelig weekend på Vikær Strand Camping, Hvor vi havde fået lov til at låne et sprit nyt telt fra Kampa, som lanceres i det nye 2017 program. Udover at teste nyt telt bød weekenden også med et møde med nye bekendskaber fra gruppen af Danske Telt- og Outwell Entusiaster.




Vikær strand med panoramaudsigt og hård blæst.

Velankommet til campingpladsen, havde vi som noget helt nyt, slet ikke haft teltet prøveopsat hjemmefra. Vi valgte en enhed på campingpladsen, som lå lige i vandkanten. egentlig var enheden tiltænkt autocampere, men vi kunne lige klemme teltet ind på pladsen. Underlaget var stenhård, så vi fik brug for alle vores Tarzanpløkker. Til gengæld var udsigten helt fantastisk og hele besværet værd. Vores enhed lå meget åbent, og weekenden bød på hård blæst, dermed kunne vi rigtigt få testet teltets vindstabilitet.



Et meget lille sensommertræf

Planen var at benytte et tilbud fra Vikær Strand til et sensommertræf for medlemmerne af Danske Telt- & Outwell Entusiaster, der mødes både på FaceBook og i det virkelige liv. Frafaldet var dog stort, selvom mange af medlemmerne havde optjent et gratis ophold denne weekend i pinsen. Det bestød at vi denne weekend mødte en ny familie, der havde taget turen fra Herning. Michelle Misse Wienstern og familien havde medbragt deres 10 år gamle Outwell Vermont XL, som stadig stod flot på stængerne. :-)


Vi var dybt imponeret over størrelsen på teltet, mængden af grej, samt antallet af mennesker og hund, familien havde formået at pakke i deres lille peugeot, og dette uden at hente hjælp fra hverken tagboks, bagageboks eller trailer.


Camping på mange måder

Selvom vi lå lidt ensomt på vores autocamperplads helt ud til vandet, så var der alligevel fyldt godt op på campingpladsen. En gåtur på en campingplads byder altid på en masse snak og god underholdning, når man kigger på de mange måder, andre har valgt at campere på. Nogle af de virkelig skønne eksempler var en lille retro MKP campingvogn trukket af en veteranbil. En KIP campingvogn, der lignede noget nogen havde hakket midt over, en ældre retro campingvogn med skub-op tag, samt et stort tipi-telt, som rummede en familie på 5.



Teltet på turen

Med på denne tur havde vi fået lov til at låne et spritnyt Kampa telt fra det nye 2017 sortiment. Teltet til 4 personer hedder Paloma 4 AIR, lavet af polyester og er et hybridtelt - med en kombination af luftstænger og fiberstænger. Teltet bliver lanceret i 3 størrelser. Det telt vi havde lånt vejer 16,5 kg., og har et footprint på 300 x 410 cm plus et overdækket areal på 300 x 100 cm. Der vil kunne tilkøbes en tarp, som lynes fast på teltet og opstilles ved hjælp af en stangbue.


Opsætning af teltet

Lille pakkestørrelse og lav vægt gør opsætningen af teltet utroligt enkelt. Udpakning, fire pløkker og så i gang med pumpen. Når de tre luftstænger står, kan stangen sættes i frontbuen. Herefter pløkkes alle stropper og barduner. Husk at lukke alle døre, når teltet pløkkes.






 

Ekstra tilbehør

Som noget nyt i 2017 lancerer Kampa en lang række fronttilbygninger og canopy (tarp), som er tilpasset den enkelte teltmodel. Desuden vil det være muligt at tilkøbe tæppe og underlag til teltet.



Indretningen af teltet

Teltet har to rum, soverum og opholdsrum. Hertil kommer et overdækket areal foran teltet.
Soverummet havde desuden mulighed for en opdeling af rummet. Soverummet er med sine 280 cm bredt nok til fire liggeunderlag. Teltet har to indgange, hvoraf den ene har myggenet.



Det synes vi om teltet

Et rigtig fint lille telt, som er velegnet for 1-4 personer, rummene har en god størrelse, om man ville godt kunne bo fire personer i teltet, på et kortere ophold. Teltet var let at opstille og nedtage. Pakkestørrelsen var god, og teltet kunne sagtens ligge på tværs i vores tagboks.

Teltet kunne være på tværs i tagboksen. 

Vi synes alt i alt godt om teltet, men havde dog enkelte mangler, som vi savnede, bl.a. opbevaringslommerne på væggen af sovekabinen i opholdrummet. myggenet i frontdøren, bardunholdere når teltet pakkes sammen, samt velcro nederst i døren som kan holde døren lukket tæt. Vi mener dog at der her er tale om detaljer, som ikke er nødvendige for at have en god teltferie.



Flere oplysninger omkring priser på Paloma 4 AIR og andre teltmodeller fra Kampa fåes ved at kontakte forhandlere af Kampa i Danmark. Du finder listen over forhandlerne her: http://www.campingagenten.dk/forhandler-af-kampa-iglotelte.html

Smugkig i kataloget for 2017

Vi har også fået lov at smugkigge i det nye katalog....... Og vi glæder os til at se mange flere af nyhederne, som teltprogrammet fra Kampa udvides med i 2017, når produkterne bliver præsenteret på flere campingmesser i foråret. Vi kan dog afsløre at Kampa holder fast i de fleste at teltmodellerne fra denne sæson, men udvider programmet med interessante nyheder. Desuden kommer der et nyt design på tæpperne.


Vi siger tak til Vikær Strand Camping, Misse Wienstern + familien, samt Campingagenten - Kampa's agent i Danmark, for en god og hyggelig weekend!



Links:

Danske Telt- & Outwell Entusiaster: https://www.facebook.com/outwell.camping.club.denmark/









Ingen kommentarer:

Send en kommentar