29. februar 2016

Trial cykling er en god camping aktivitet.

Ordet 'Trial' betyder oversat fra engelsk 'forsøg'. I sporten med de saddelløse cykler står det for PRØV ALT.



- Og de unge mennesker, der dyrker denne sport prøver virkeligt alt. Sporten er bestemt ikke for 'tøsedrenge', da det af og til giver lidt knubs på arme og ben.


Trial er en slags 'jorden er giftig på cykel. Rytteren hopper på forskellige genstande med sin cykel. Genstandene kan være paller, sten, træstammer, betonrør, kabeltromler - Ja, det er kun fantasien sætter grænsen. Nogle af de bedste ryttere i Danmark har netop deltaget i TV programmet Danmark har Talent. Deres præstationer er resultatet af mange timers øvelse.
I weekenden viste de, sammen med en gruppe af de mindre øvede Trial ryttere, deres sportsgren frem på Feriemessen, Ferie For Alle i Herning.


Vores søn Hans Christian (H.C.) har kørt/hoppet Trial i ca 2 år, og er meget begejstret for sporten. Han tager sin cykel med på camping, og der er altid noget at hoppe/køre på. Det kan blot være et par store sten - og han er klar.
Jesperhus camping 2015 - H.C. fandt en stor sten.
Udstyret til Trial kan variere meget i prisen, og man behøver ikke købe det helt dyre udstyr, for at have det sjovt. En god cykelhjelm er et must, handsker og benskinner er også en godt tilbehør. Trialcykler kan købes nye fra ca 3.500 kr., men det er også muligt, at finde brugte cykler på nettet.

Trial er en god og sund aktivitet for børn og unge, der skal have brugt noget energi.

Trial cyklen er en speciel cykel uden sadel, med meget gode bremser og forstærket baghjul. Den vejer op til ca. 12/13 kg..

Sporten har mulighed for deltagelse i DM, EM, og VM. Sporten er ikke så udbredt i Danmark endnu, men er i hastig vækst.


Her fra Camping, Telt & Udstyr drømmer vi om, at flere campingpladser ville anlægge en slags bane, som de unge kunne benytte, når de er på camping. Måske endda råde over et par cykler, der kunne udlejes.

Der skal ikke meget til, lidt træstammer og paller, samt måske et par cykler, der kan lejes af unge/teenagere, der besøger pladsen.





 Skrevet af: Jens Hunskjær Hansen


Links:

http://www.trialaction.dk/




Ingen kommentarer:

Send en kommentar